Het overlijden van Kim Jong Il veroorzaakte in Noord-Korea bijna letterlijk een zee aan tranen. Sp!ts speelt de poppenkast mee.

Onze Glorieuze Generaal, die afdaalde uit de hemel. Onze Altijd Overwinnende Commandant met IJzeren Wil, onze Hoogste Belichaming van de Revolutionaire, Kameradellijke Liefde. Hij is heengegaan. Dit bericht is nog ongelofelijker dan wanneer ons verteld zou worden dat de wereld was ingestort. Wat moeten wij zonder onze Vader aller Koreanen?

 

Al bij zijn geboorte in 1941 was de Zon van de Communistische Toekomst voorbestemd om het volk te hoeden. Kim Jong Il werd als zoon van De Grote Leider geboren op Paektu, de heilige berg van de revolutie. Bij zijn geboorte vloog een zwaluw langs de hemel, dook een zeemonster op dat prompt in zingen uitbarstte en ontstond een nieuwe ster aan de hemel. De bloemen stonden opeens in bloei. Binnen drie weken kon hij lopen en binnen acht weken praatte de Redder al.

Hij groeide op met vele ongekende talenten. Zo schreef hij tijdens zijn studie aan de Kim Il Sung universiteit 1500 briljante boeken, die tot in het einde der tijden over de hele wereld gelezen zullen worden opdat zijn ongekende wijsheid nooit verloren gaat. Hij schreef in al zijn oneindige creativiteit zes opera’s, stuk voor stuk beter dan alles wat tot nu toe geschreven is in de muziekgeschiedenis.
Zijn leven lang was hij begaan met het lot van zijn Koreaanse kinderen. In 2000 vond hij ‘het dubbele broodje met vlees’ uit om studenten te kunnen voorzien van een voedzame maaltijd. Hij noemde het in al zijn fijnzinnigheid de Gogigyeopbbang. Bij de imperialistische agressor staat deze uitvinding bekend als hamburger. Na de lumineuze inventiviteit van Kim Jong-Il eten zelfs de onwetende, hongerige volgers van het tirannieke Amerikaanse regime de creatie van onze Generaal.

 

Scherp brein

In 2006 ontsproot aan zijn immer scherpe brein de oplossing om het lijdende volk bij te staan. Een dreigende hongersnood, veroorzaakt door de vijanden van de revolutie, bood hij het hoofd door het volk op te dragen grote konijnen te fokken.

 

Naast een uitmuntend denker was de Zon van het Socialisme ook sportief. De Grote Man, die een Man is van Daden, sloeg 38 onder par op de enige golfbaan van Noord-Korea. De Vader van de Natie had in zijn leven nog nooit een golfclub vastgehouden en toch sloeg hij ook nog vijf hole-in-one’s. Een wereldrecord. Om twijfel uit te sluiten, bevestigen 17 bodyguards deze fabelachtige prestatie.
Zijn briljante leven was Kim Jong Il een groot revolutionair, die een doornig, onbekend pad bewandelde. Met zijn ijzeren wil en bovenmenselijk energie ging hij met de rode vlag van de revolutie in de hand het volk voor. Het was een leven van een onbevreesd patriot.

 

Hij heeft zijn leven opgeofferd aan de erfenis en prestaties van de revolutionaire van de revolutie. Hij werkte dag en nacht energiek voor de voorspoed van het socialistische thuisland, geluk van het volk, hereniging van het land en globale onafhankelijkheid. Tot onze spijt is hij te plotseling overleden. Wij zullen de door hem ingeslagen weg onbevreesd doorzetten.

 

Wij moeten nu sterk zijn en ons verdriet omzetten om ongeslagen door te bouwen aan onze revolutionaire republiek. De huidige situatie is grimmig, maar er is geen kracht op aarde die de revolutionaire voorsprong van onze Arbeiderspartij kan evenaren onder het wijze leiderschap van zijn jongste zoon Kim Jong Un.
De zoon van de Leidende Zonnestraal is geboren met bijzondere gaven en zal ons land met zijn kracht en wijsheid voeden.

 

Delen van dit artikel zijn
gebaseerd op de Engelse
verklaring die de Noord-
Koreaanse regering gisteren
uitgaf. Alle namen die
in het stuk gebruikt zijn,
behoren tot de 200 titels
die Kim Jong Il tijdens zijn
leven kreeg.